معرفی فیلم سینمایی انرون

معرفی فیلم سینمایی انرون

فیلم سینمایی انرون ، با عنوان فرعی باهوش ترین افراد اتاق (Enron: The Smartest Guys in the Room) ، مستند بلند سینمایی امریکایی است که از روی کتابی به همین نام نوشته بتانی مک‌لین و پیتر الکیند ساخته شده است. این کتاب در سال 2003 و دوسال پس از رسوایی انرون منتشر شد. فیلم دوسال بعد توسط الکس گیبنی ساخته شد که نویسندگان کتاب نیز در نوشتن فیلمنامه به وی کمک کردند.

انرون: باهوشترین افراد اتاق
انرون: باهوشترین افراد اتاق

این فیلم به بررسی فروپاشی شرکت انرون در سال 2001 می‌پردازد که منجر به محاکمه‌ چند تن از مدیران ارشد شرکت در جریان رسوایی انرون شد و شامل بخشی در مورد دخالت مدیران انرون در بحران برق کالیفرنیا در سال‌های 2000 و 2001 است.

انرون: باهوشترین افراد اتاق
انرون: باهوشترین افراد اتاق

درباره فیلم

در این فیلم از تصاویر آرشیوی در کنار مصاحبه‌های جدید با مک‌لین و الکیند و چند تن از مدیران و کارمندان سابق انرون، تحلیل‌گران سهام، خبرنگاران و فرماندار سابق کالیفرنیا گری دیویس استفاده می‌شود. این مستند توانست برنده جوایز بهترین فیلم مستند در بیست و یکمین جوایز ایندیپندنت اسپیریت و بهترین فیلمنامه مستند در پنجاه و هشتمین جوایز انجمن نویسندگان آمریکا شود.

انرون: باهوشترین افراد اتاق
انرون: باهوشترین افراد اتاق

داستان فیلم

فیلم با نمایه ای از کنت لی آغاز می شود، که انرون را در سال 1985 تأسیس کرد. در سال 1987، پس از اینکه دو معامله گر شروع به شرط بندی در بازارهای نفت کردند، شرکت درگیر رسوایی مشکوک به سودهای ثابت شد. مشخص شد یکی از معامله‌گران، لوئیس بورگت، پول شرکت را به حساب‌های خارج از کشور می فرستد. شرکت با جذب سرمایه و بلوف در بازار، به سختی از این بحران عبور کرد و از ورشکستگی نجات یافت.

انرون: باهوشترین افراد اتاق
انرون: باهوشترین افراد اتاق

پس از اینکه جفری اسکیلینگ که حسابرسی کارکشته است، به شرکت اضافه می شود، اوضاع به نفع شرکت تغییر می کند. او به شرکت اجازه می‌دهد تا سود بالقوه پروژه‌های خاص را بلافاصله پس از امضای قراردادها، بدون توجه به سود حقیقی در اسناد شرکت نمایش دهد. این موضوع به ظاهر انرون را یک شرکت به شدت سودآور نمایش می دهد.

انرون: باهوشترین افراد اتاق
انرون: باهوشترین افراد اتاق

انرون با موفقیت در بازار صعودی ناشی از حباب، به دنبال فریب دادن تحلیلگران بازار سهام با برآورده کردن پیش بینی های آنها پول زیادی به جیب زد و همواره در تابلوها صعودی جلوه کرد. مدیران آن قیمت سهام خود را بالا بردند و سپس سهام چند میلیون دلاری خود را نقد کردند. این روش نوعی کلاهبرداری بسیار پیچیده و پیشرفته بود که به فرآیند «پمپ و تخلیه» شناخته شد. انرون همچنین یک کمپین روابط عمومی راه اندازی کرد تا خود را به عنوان یک شرکت سودآور و نوآور معرفی کند. به هررو، در سال 2001 رسوایی به بیرون درز کرد و مالک و مدیران شرکت محاکمه شدند. این فیلم را می توانید در همین صفحه ببینید و برای دانلود و آرشیو آن می توانید از دکمه دانلود مستقیم فیلم به صفحه آپارات آکادمی رفته و فیلم را دانلود کنید.

درباره انرون

شرکت انرون غول آمریکایی انرژی، کالا و خدمات امریکایی بود که سهام بسیار ارزشمندی در نزدک و وال استریت و سایر بورسهای جهان داشت. این شرکت توسط کنت لی در سال 1985 در ادغام بین شرکت Lay’s Houston Natural Gas و InterNorth، متولد شد. پیش از ورشکستگی آن در 2 دسامبر 2001، این شرکت حدود بیست هزار کارمند داشت و سالانه بیش از 100میلیارد دلار(معادل کل اقتصاد سالانه ایران) درآمد داشت. مجله فورچون این شرکت را برای شش سال متوالی به عنوان «نوآورترین شرکت آمریکا» معرفی کرد.

آکادمی آنلاین عیب پوش