انواع مدیریت استراتژیک چیست؟

چکیده:

فهرست مطلب

انواع مدیریت استراتژیک(strategic management) چیست؟

استراتژی عملیات مجموعه ای از تصمیماتی است که یک سازمان در مورد تولید و تحویل کالاهای خود می گیرد. سازمان‌ها ممکن است هر قدمی را که به سمت تولید یا ارائه محصول برمی‌دارند، یک عملیات در نظر بگیرند، و همه تصمیم‌گیری‌ها در مورد این عملیات‌های مختلف، استراتژی عملیات است.

استراتژی عملیاتی یک سازمان همراه با استراتژی کلی تجاری آن است و به سازمان کمک می کند تا به اهداف بلندمدت خود دست یابد و رقابت پذیری در بازار را بهبود بخشد. مزایای داشتن استراتژی عملیاتی.

  • کارایی کارکنان
  • مدیریت و برنامه ریزی منابع
  • هماهنگی واحدهای مختلف سازمان با یکدیگر
  • مدیریت امکانات
  • پیش بینی جهت برنامه ریزی

استراتژی عملکردی(Functional Strategy)

یک استراتژی عملکردی، که به عنوان “استراتژی بخش بندی(departmental strategy) نیز شناخته می شود، به هر عملکرد سازمانی مربوط می شود، و اینکه چگونه آن واحد یا بخش سازمانی که آن عملکرد را اختصاص داده است، به اهداف استراتژیک خود (بخشی از استراتژی تجاری / رقابتی) دست خواهد یافت. به طور کلی این کار را با بهبود یا به حداکثر رساندن کارایی و بهره وری در واحد عملکردی انجام می دهد.

نمونه هایی از انواع استراتژی های عملکردی عبارتند از:

  • استراتژی تولید
  • استراتژی بازاریابی
  • استراتژی تبلیغات
  • استراتژی فروش
  • استراتژی منابع انسانی
  • استراتژی موجودی
  • استراتژی مالی
  • استراتژی آموزشی و غیره

استراتژی تحول آفرین(Transformational strategy)

استراتژی کسب و کار تحول آفرین به تغییرات بزرگی اشاره دارد که باید برای اطمینان از موفقیت بلندمدت ایجاد شوند. این تغییرات شامل محصولات، خدمات و مدل کلی کسب و کار موجود یک سازمان و همچنین فرآیندها، تجهیزات و زیرساخت های مورد استفاده می شود. شرکت ها باید در مورد نحوه انجام تجارت، آنچه به بازار می آورند و افرادی که با آنها کار می کنند فکر کنند.

هیچ استراتژی واحدی وجود ندارد که بتوان آن را تحول آفرین در نظر گرفت – این استراتژی بر اساس نوع صنعتی که شرکت در آن قرار دارد و شایستگی های اصلی آن و سایر عوامل متفاوت است. در اصل، یک استراتژی تحول آفرین از شرکت ها می خواهد که درباره آنچه انجام می دهند و نحوه انجام آن تجدید نظر کنند. سازمان هایی که استراتژی تحول آفرینی را اتخاذ می کنند به دنبال راه هایی برای بهبود قابلیت های خود، متمایز ساختن خود از رقبا و ارائه ارزش و مزایای بیشتری به مشتریان خود هستند.

استراتژی تحول آفرین در مورد ایجاد تغییرات شدید و قابل توجه در یک کسب و کار برای تغییر مسیر دوام کوتاه مدت و بلندمدت آن است. نیاز به چنین تغییری در مسیر عمل معمولاً ناشی از نوعی عامل خارجی است، مانند رکود در اقتصاد یا ظهور یک رقیب، که صاحب کسب و کار و مدیران آن را مجبور می‌کند در سیاست‌ها و رویه‌های خود تجدید نظر کنند. به این ترتیب، استراتژی تحول آفرین اهدافی در افزایش درآمد و سهم بازار شرکت، بهبود رضایت و حفظ مشتری و کاهش هزینه ها برای انتقال پول به سایر بخش های کسب و کار دارد.

استراتژی های مدیریت تطبیقی(Adaptive strategic)

مدیریت تطبیقیاین استراتژی شامل تعهد به یادگیری و تعدیل مستمر، با هدف کاهش عدم اطمینان در طول زمان از طریق نظارت سیستماتیک است. به زبان ساده، مدیریت تطبیقی یک فرآیند مداوم یادگیری و سازگاری است.

نیروی محرکه مدیریت تطبیقی، ترکیب یادگیری در رویه های مدیریت است. این رویکرد به افراد قدرت می‌دهد تا بینش‌هایی را از نتایج تصمیم‌گیری‌های قبلی استخراج کنند و از این بینش‌ها به عنوان سکوی پرشی برای تطبیق و ارتقای استراتژی‌های آینده استفاده کنند. چرخه مدیریت تطبیقی شامل سه مرحله حیاتی است.

  • برنامه ریزی
  • پیاده سازی
  • نظارت برنتایج

استراتژی مدیریت تطبیقی یک فرآیند سیستماتیک برای بهبود نتایج مدیریت در مواجهه با عدم قطعیت است که شامل مجموعه ای از مراحل کلیدی است.

تعیین اهداف و مقاصد

  • اجرای تصمیمات
  • نظارت بر نتایج
  • ارزیابی نتایج
  • به اشتراک گذاشتن دانش

این مراحل به عنوان مسیرهای استراتژیک به سوی یادگیری و سازگاری عمل می کنند.

استراتژی رقابتی(Competitive Strategies)

عواملی مانند جهانی شدن و پیشرفت فناوری اطلاعات راه های جدیدی را برای برندها برای بازاریابی کالاها و خدمات خود باز کرده است. رقابت سختی در همه صنایع وجود دارد. شرکت ها برای شکست دادن رقبا و کسب مزیت رقابتی در بازار باید استراتژی های رقابتی داشته باشند . سوال این است که استراتژی رقابتی دقیقا چیست؟

استراتژی رقابتی یک برنامه جامع از اقدامات است که یک شرکت برای دفاع از موقعیت خود در بازار و به دست آوردن مزیت رقابتی پایدار در صنعت توسعه می دهد.

آکادمی آنلاین عیب پوش

studysmarter.co.uk/explanations/marketing/customer-driven-marketing-strategy/competitive-strategies/

study.com/academy/lesson/adaptive-management-definition-strategies-examples.html

indeed.com/career-advice/career-development/operations-strategy

growthidea.co.uk/blog/how-to-use-a-transformational-strategy-to-drive-business-growth

thebusinessprofessor.com/en_US/business-management-amp-operations-strategy-entrepreneurship-amp-innovation/functional-strategy

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط

آموزش راهبریآموزش مباحث مدیریتیآموزش موفقیت و توسعه شخصی

موفقیت چیزی است که هرکسی در جهان دوست دارد به آن دست یابد. در این درس به فرمول کلی موفقیت پرداخته و آن را با دانشپذیران در میان گذاشتیم.

آموزش ادب رفتاریآموزش راهبریآموزش مباحث مدیریتیآموزش مدیریت استراتژیکآموزش مدیریت سرمایه های انسانیآموزش موفقیت و توسعه شخصی

در این درس به تعریف موفقیت ، و تفاوت آن با خوشبختی و پیشنیازهای آن به شکل کامل پرداخته شده تا با مطالعه این درس، مسیر موفقیت را هموارکنیم.

آموزش بازاریابی مقدماتیآموزش ها و تکنیک های فروش و مذاکره

در این درس، به موضوع بسیار مهم وزن مارژین (Margie's weight) و اهمیت آن در انتخاب، ادامه یا رد یک نوع کسب و کار پرداخته ایم.

آموزش دیجیتال مارکتینگآموزش راهبریآموزش مالی و سرمایه گذاریآموزش مباحث مدیریتیآموزش مدیریت استراتژیکآموزش مدیریت سرمایه های انسانیآموزش مدیریت مشتری

هوش تجاری (BI) ابزار قدرتمندی است که با تجزیه‌وتحلیل داده‌ها کمک می‌کند شرکت تصمیمات دقیقتری گرفته، کارایی را افزایش داده و بهتر رقابت کند.