بازاریابی سنتی(classic marketing)، یا تراکنشی چیست؟
می توان گفت رویکرد بازاریابی سنتی یا همان «کلاسیک»، یا به عبارت دیگر «بازاریابی تراکنشی»، استراتژی بازاریابی است که تاکید بر خرید فوری و افزایش فروش دارد در صورتیکه رویکردهای نوین بازاریابی، مانند بازاریابی رابطه ای، برروی خرید و تعامل بلندمدت با مشتری تمرکز دارند.
با تغییر زمان، روندهایی که کسب و کارها می توانند به طور موثر به مشتریان دسترسی پیدا کنند، تغییر کرده است. گرچه برخی از روش های بازاریابی سنتی همچنان مقاومت می کنند، بازاریابی دیجیتال به عنوان ابزار اصلی دستیابی به مشتریان جدید آغاز شده است. افزایش سطح تعامل آن به همراه سایر ویژگی ها، آن را از بازاریابی کلاسیک متمایز می کند.
یکی از تفاوت های کلیدی بازاریابی کلاسیک یا سنتی با بازاریابی دیجیتال، زبان و لحن و صدای اشکال مختلف بازاریابی است. بازاریابی سنتی بیشتر سبکی رسمی و یک طرفه دارد، در حالی که بازاریابی دیجیتال بیشتر مستقیم و محاوره ای است.
عوامل دیگری نیز وجود دارد که سبک های بازاریابی را متمایز می کند. تغییر در خرید مصرف کننده که کاتالیزوری قوی در شکل دادن رویکرد بازاریابی دیجیتال بوده، به تمایز آن از روش های بازاریابی کلاسیک کمک می کند.
به هررو، بازاریابی کلاسیک، بازاریابی تراکنشی، بازاریابی آفلاین یا هر چه که آن را بنامیم، اقداماتی است که هدف آن دستیابی به مشتریان آفلاین و خصوصا ایجاد مستقیم فروش است. تبلیغات در روزنامه ها و مجلات، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و بیلبوردها و مواردی نظیر آن همه از این گونه از بازاریابی هستند. چالش بازاریابی سنتی، جلب توجه مخاطبان، خصوصا نسل جدید(زد)، و ترغیب آنها به انجام اقدامی ویژه است. این چالش در سال های اخیر با ظهور بازاریابی دیجیتال، بسیار هم بیشتر شده است.