اف ام سی جی (FMCG) یا کالاهای پرگردش چیست؟

چکیده:

صنعت کالاهای پرگردش یا اف ام سی جی (FMCG) مخفف واژه (Fast-moving consumer goods) به معنی کالاهای پرمصرف با گردش های فروش بالاست.

فهرست مطلب

اف ام سی جی (FMCG) یا کالاهای پرگردش چیست؟

صنعت کالاهای پرگردش یا اف ام سی جی (FMCG) یا کالاهای تند گردش، مخفف واژه (Fast moving consumer goods) به معنی کالاهای پرمصرف با گردش بالاست. این واژه نیز مانند بقیه واژه های حوزه فروش و پخش، باورود شرکتهای خارجی به ایران در اویل دهه هفتاد شمسی در کشورمان رایج گردید. کالاهای مصرفی تندگردش (FMCG) محصولاتی هستند که به سرعت و با هزینه ای نسبتاً کم و با حجم بالا فروخته می شوند. به عنوان مثال مواد غذایی بسته‌بندی شده ، نوشیدنی‌ها ، مواد شوینده و بهداشتی، سیگار و توتون، داروهای بدون نسخه و سایر مواد مصرفی در این حوزه طبقه بندی می‌شوند.

 صنعت اف ام سی جی (FMCG) در امریکا با عنوان CPG (کالاهای بسته بندی شده در مصرف کننده) نیز شناخته می شود. در اکثر کشورهای اروپایی، آسیا و اقیانوسیه اصطلاح FMCG کاربرد بدارد و در قاره امریکا از هردو واژه خصوصا واژه CPG استفاده بیشتری صورت می‌گیرد.

در کشورهای درحال توسعه و خصوصا آسیایی، مصرف کنندگان در مناطق روستایی، معمولاً کالاهایی را از شهرهای اطراف خود خریداری می کنند. در سالهای اخیر با پررنگ شدن اینترنت و شبکه های اجتماعی در زندگی مردم، تغییرات بسیار زیادی در رفتار خرید مصرف کننده نسبت به خرید محلی ایجاد شده است که این امر باعث شده است که نیاز به تلاشهای تبلیغاتی بهتر محلی برای ایجاد آگاهی از برند در شهرهای کوچک و بزرگ توسعه چشمگیری یابد.

کمپانی های تولید کننده و توزیع کننده این صنعت، نقش مهمی در اقتصاد جهان دارند. در برخی اوقات تاثیرات این کمپانی ها در سیاست و فرهنگ مردم یک کشور به قدری بوده که توجه دولتها را به خود جلب کرده است. به عنوان مثال اگر کوکاکولا را یک پیج اینستاگرامی تجسم کنیم و مردمی که آن را مصرف میکنند فالورهای آن باشند، تعداد فالورهای کوکاکولا تقریبا به اندازه مردم کره زمین خواهد بود. بعلاوه اینکه این کمپانی های بزرگ در حال حاضر در نقش هلدینگ برندهای بسیار زیادی را در اختیار دارند و ما بدون آنکه بدانیم در هر صورت مشتری یکی از برندهای ده کمچانی برتر این صنعت هستیم.

در حوزه کارآفرینی و کسب و کارهای کوچک مشاغلی که این صنعت تولید می‌کند می‌تواند به توسعه اقتصاد روستایی و شهری کمک شایانی نماید. به عنوان مثال، صنعت FMCG در کشور هند چهارمین بخش اقتصاد این کشور است و برای بیش از سه میلیون نفر در فعالیت های پایین دستی اشتغال ایجاد نموده است.

در سالهای اخیر توسعه بسیار بزرگی در این صنعت در کشور عزیزمان اتفاق افتاده و صنایع غذایی و مصرفی تندگردش و بسته بندی شده در کشورمان به کشورهای آسیای میانه، عراق، سوریه، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس، صادر میگردد. با وجود هجوم کمپانی های خارجی به کشورمان، به دلیل کیفیت قابل قبول محصولات داخلی، خوشبختانه هنوز بخش عمده‌ای از اقتصاد در این صنعت به کالاهای ایرانی اختصاص دارد.

یکی از ضعف‌های مشهود کالاهای ایرانی، در بخش بسته‌بندی این محصولات است و با توجه به اینکه تکنولوژی بسته‌بندی این صنعت هنوز خارجی است، محصولات خارجی بسته بندی‌های زیباتری از محصولات داخلی دارند اما از نظر کیفیت مواد، محصولات ایرانی از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند.

اشتراک گذاری:

مطالب مرتبط

آموزش بازاریابی مقدماتیآموزش مدیریت سرمایه های انسانیآموزش مدیریت مشتری

بازاریاب (Marketer) پل ارتباطی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده و تحلیلگر داده‌ و رفتار مصرف‌کنندi جهت کمک به همه در اخذ بهترین تصمیمات است.

آموزش بازاریابی مقدماتیآموزش ها و تکنیک های فروش و مذاکره

در این درس، به موضوع بسیار مهم وزن مارژین (Margie's weight) و اهمیت آن در انتخاب، ادامه یا رد یک نوع کسب و کار پرداخته ایم.

آموزش بازاریابی مقدماتیآموزش ها و تکنیک های فروش و مذاکره

هوش مجموه‌ای از توانایی‌ها و قابلیت‌های متنوع ذهنی از جمله استدلال، برنامه‌ریزی، حل مسئله، تفکر انتزاعی، استفاده از زبان، و یادگیری است.

آموزش بازاریابی توسعه یافتهآموزش برندینگآموزش توزیع مویرگیآموزش ها و تکنیک های فروش و مذاکره

جایگاه فروش یا POS سیستمی کارآمد برای مدیریت تراکنش‌ها، موجودی و پرداخت‌ها است که به بهبود فروش، دقت مالی و رضایت مشتریان کمک می‌کند.