معرفی فیلم سینمایی گاندی

معرفی فیلم سینمایی گاندی

فیلم سینمایی گاندی درام بیوگرافی حماسی ، محصول 1982 است که بر اساس زندگی مهاتما گاندی، رهبر بزرگ جنبش استقلال هند علیه امپراتوری بریتانیا در قرن بیستم ساخته شده است. این درام تاریخی محصول مشترک هند و بریتانیا است که بر اساس فیلمنامه ای نوشته جان بریلی به کارگردانی و تهیه کنندگی ریچارد آتنبرو ساخته شده است.

بن کینگزلی در نقش اصلی یعنی شخصیت گاندی به ایفای نقش پرداخته است. این فیلم از نقطه عطف زندگی گاندی، یعنی لحظه‌ای تعیین‌کننده در سال 1893 زمانی که گاندی به دلیل حضور در کوپه مخصوص سفیدپوستان از قطار آفریقای جنوبی به بیرون انداخته می‌شود، آغاز شده و با ترور و تشییع جنازه‌اش در سال 1948 به پایان می‌رسد.

درباره فیلم

این فیلم توسط کلمبیا پیکچرز در هند در 30 نوامبر 1982، در بریتانیا در 3 دسامبر و در ایالات متحده در 8 دسامبر منتشر شد و به دلیل ارائه تصویری تاریخی دقیق از زندگی گاندی، جنبش استقلال هند، مورد ستایش قرار گرفت. تولید، طراحی لباس، و عملکرد کینگزلی مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. فیلم کاملا موفقیتی تجاری داشت و موفق شد و با بودجه 22 میلیون دلاری 127.8 میلیون دلار صرفا در گیشه بفروشد.

این فیلم در پنجاه و پنجمین دوره جوایز اسکار یازده نامزدی دریافت کرد و هشت اسکار گرفت. بفتا موسسه فیلم بریتانیا این فیلم را به عنوان سی و چهارمین فیلم برتر بریتانیا در قرن بیستم رتبه بندی کرد.

داستان فیلم

در 30 ژانویه 1948، در مسیر رفتن به مراسم دعای عصر، گاندی سالخورده برای پیاده روی به کمک اطرافیان حرکت میکند و در مسیر با تعداد زیادی از استقبال کنندگان و پیروانش مواجه شده و از بین آنها عبور میکند که یکی از بازدیدکنندگان، با طپانچه ای مستقیما و از روبرو به سینه او شلیک می کند. مراسم تشییع جنازه او، مراسمی که میلیون‌ها نفر از همه اقشار در آن شرکت می‌کنند، نمایش داده می شود.

در فلش بکی در ژوئن 1893، گاندی 23 ساله در قطاری در آفریقای جنوبی در کوپه درجه یک نشسته بود اما مسئولین قطار به دلیل هندی بودن و اصالتا رنگین پوست بودن وی، با وجود داشتن یک بلیط درجه یک او را در اولین توقف از قطار بیرون میکنند.

گاندی با دیدن این تبعیض، تصمیم می‌گیرد که کمپین اعتراضی غیرخشونت‌آمیزی برای احقاق حقوق همه رنگین پوستان در آفریقای جنوبی آغاز کند، با این استدلال که آنها تابع بریتانیا هستند و از حقوق و امتیازات مشابهی برخوردارند. دولت سفید پوست افریقای جنوبی پس از دستگیری های متعدد وی، سرانجام با به رسمیت شناختن برخی حقوق برای رنگین پوستان خاص، موافقت میکند.

همین موضوع موجب می شود گاندی این موفقیت را برای سرزمینش تصور کند و به دنبال این آرزو، سالها مبارزه می کند و نهایتا…

آکادمی آنلاین عیب پوش