بنچ مارک (Benchmark) و بنچ مارکینگ (Benchmarking) چیست؟
بنچ مارک (Benchmark)، یا معادل فارسی آن «معیار»، یا «محک»، به مفهوم نقطهای مرجع برای اندازه گیری است. به زبان ساده تر، بنچ مارک معیاری مشخص شده است که نتایج تحقیقاتی که در محدوده جغرافیایی(یا یک بازار)، مورد تحقیق بدست آمده، با آن مقایسه شود. بنچ مارکینگ (Benchmarking) به فرایند سنجش و معیارگذاری بیرونی گفته میشود. به بیان ساده، بنچ مارکینگ نوعی «الگوبرداری از سایرین» ، «یا تقلید کارهای موثر دیگران» است.
بنچ مارک (Benchmark) به چه معناست؟
به تعریف ساده، بنچ مارک یا «معیار» یا «نمونه شاهد»، چیزی است که به عنوان معیار سنجش یا قضاوت قرار داده شود. بنچ مارک معیار قضاوت و سنجش است. بنابراین در مدیریت یا بازاریابی، هر چیزی که ملاک مقایسه یا معیار مقایسه باشد، بنچ مارک است.
بنچ مارک در بورس به چه معناست؟
در بورس و فرایند خرید و فروش و در بازار سهام، بنچ مارک سهامی است که عملکرد آن معیار سنجش سایر سهام هاست.
بنچ مارک در کامپیوتر به چه معناست؟
در علوم کامپیوتر، چه سختافزار و چه نرم افزار، بنچ مارک به معنای نقطه مرجعی است که فرایند اندازهگیری، از آن آغاز میشود. به بیان دیگر، بنچ مارک نوعی مشکل یا تست استاندارد شده که به عنوان مبنایی برای ارزیابی یا مقایسه (از نظر عملکرد سیستم کامپیوتری) عمل می کند.
بنچ مارک در مهندسی به چه معناست؟
در علوم مهندسی، معمولاً بنچ مارک علامتی بر روی یک جسم دائمی (مانند ستون بتنی که در زمین قرار گرفته است) بهحساب میآید، که نشان دهنده ارتفاع است و به عنوان مرجع در بررسی های توپوگرافی و مشاهدات جزر و مدی عمل می کند.
بنچ مارک یا معیار در بازاریابی به چه معناست؟
بنچ مارک (Benchmark) یا معیار در مدیریت و بازاریابی، استانداردی است که برای اندازهگیری تغییر در ارزش دارایی، وضعیت حضور در بازار، میزان فروش، سهم بازار، بخشبندی بازار یا سایر معیارها در طول زمان از آن استفاده میشود. در سرمایهگذاری، بنچ مارکها یا معیارها به عنوان نقطه مرجعی برای سنجش عملکرد اوراق بهادار، صندوق های سرمایه گذاری مشترک، صندوق های قابل معامله در بورس، پرتفو یا سایر ابزارهای مالی هستند.
به بیان ساده، بنچ مارک یک نمونه «شاهد»، یا مشخص شده است که همه چیز با آن سنجیده می شود. بنچ مارک را میتوان برای تمام فرایندها، رویکردها، عملکردها، خدمات یا محصولات اعمال کرد.
این فرایند در درجه اول بر معیارهایی مانند کیفیت، زمان، هزینه، اثربخشی و رضایت مشتریان تمرکز میکند تا تشخیص دهد که تفاوتهای موجود با نمونه مشخص شده تا چه حد انحراف دارد. بنچ مارک میتواند معیار مفیدی برای کسبوکارهایی باشد که نمونه های موفقی در بازار برای مقایسه دارند.
بنچ مارک همیشه با یک نمونه فیزیکی موجود مقایسه نمیشود بلکه ممکن است یک فرضیه یا نمونه ایده آل نیز به عنوان «معیار» یا «محک» در نظر گرفته شود.
بنچ مارکینگ (Benchmarking) چیست؟
بنچ مارکینگ (Benchmarking)، یا به بیان دیگر «محک زنی»، تکنیک یا فرآیندی است که به وسیله آن یک سازمان به بررسی سایر سازمان ها می پردازد تا مشخص کند چگونه آنها به سطح معینی از عملکرد دست می یابند، سپس سعی می کند به آن سطوح برسد یا از آن فراتر رود تا عملکرد خود را بهبود بخشد.
فایده بنچ مارکینگ چیست؟
بنچ مارک ابزاری سریع برای نیل به موفقیت نیست. بنچ مارک این فرایندی مداوم است که میتواند به طور مستمر جهت شناسایی مشکلات عملکرد احتمالی استفاده شود. بنچ مارک نگاه مستمر به یک نمونه جهت بررسی چگونگی دستیابی رقبا یا سایرین به سطح بالایی از عملکرد و فرایندهایی است که برای حفظ موفقیت استفاده میکنند.
کارایی و اثربخشی
بنچ مارک جهت تنظیم و بهبود کارایی و اثربخشی کسبوکار، بسیار مفید است. با مقایسه با نمونه های موفق و برتر، می توان نگاهی دقیق به عملکرد کسبوکار داشت. اینگونه میتوان برنامه بازاریابی، تاکتیکهای تبلیغاتی و فروش را مورد بررسی دائمی قرار داد.
مقایسه با رقبا
یکی از رایجترین دلایلی استفاده از بنچ مارک مقایسه با رقبا است. در هر بازاری، تعدادی رقبا و فعالان موفق و ناموفق وجود دارد. مقایسه دائم با رقبا، سبب خواهد شد تا همواره عیوب کار شناسایی شده و نقاط قوت و ضعف در مقابل رقبا مشخص شده و بهبود یابند.
با صرف زمان برای درک بهتر سایر مشاغل و نحوه عملکرد آنها، میتوان کمبودها و توانایی هایی که نسبت به رقبا وجود دارد مورد بررسی قرار داد. دانستن دقیق عملکرد رقبا، این فرصت را خواهد داد که با دید باز بتوان از آنها پیشی گرفته و کسبوکار را پیش برد.
بنچ مارکینگ، اطلاعات و ابزارهایی را مشخص خواهد نمود که هر سازمانی برای کارآمدتر و مؤثرتر شدن در تمام زمینهها، به آنها نیاز دارد. عمدتاً کسب و کارهایی که در بخش خدمات فعال هستند، بیشتر به این امر نیاز دارند.
ردیابی مسیر دستیابی به اهداف
بنچ مارکینگ، راههایی را که یک سازمان برای اندازهگیری پیشرفت نیاز دارد را مشخص خواهد نمود. بنچ مارک صرفاً یک رتبهبندی نیست، بلکه نشاندهنده شکاف عملکردی است که بسیاری از مشاغل با آن مواجه هستند.
بنچ مارک درون سازمانی چیست؟
محکزدن صرفا برای اهداف بازاریابی برون سازمانی نیست و برای مشتریان درون سازمانی(کارکنان)، نیز کاربر دارد. با گذشت زمان، کارمندان میتوانند در موقعیتهای خود بیش از حد راحت شوند که میتواند منجر به رکود شود.
بدون افزایش انگیزه، عملکرد آنها بهتدریج کاهش خواهد یافت زیرا کارکنان خسته میشوند یا در نقشها به چالش بر می خورند. بنچ مارکینگ میتواند بهعنوان یک منبع انگیزه عمل کند.
سنجش با نمونه های موفق کارکنان درون سازمان و ارائه انگیزه به سایرین برای رسیدن به این کارکنان، با بنچ مارکینگ درون سازمانی میسر خواهد شد.
انواع بنچ مارکینگ چیست؟
یکی از انواع بنچ مارکینگ؛ “ارزیابی فرایندها”، است. این نوع بنچ مارکینگ کمک میکند تا درک بهتری از مقایسه فرایندهای یک سازمان با سایر فرایندهای موجود در صنعت بوجود آید. بررسی سایر شرکتها شرکتها، میتوانید فرایندها را بهبود بخشیده و آنها را کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر کند.
نوع دیگری از بنچ مارکینگ، «بنچ مارک استراتژیک»، است. این نوع محکزنی، مشابه محکزدن فرایندی است و با مقایسه با سایر فعالان موجود در صنعت بدست می آید. با نگاهی به استراتژی و نحوه ایجاد استراتژی فعالان برتر صنعت، میتوان به استراتژی برتر نزدیک شد.
نوع دیگری از بنچ مارکینگ، “معیار عملکرد”، است. معیار عملکرد سختترین فرایند برای بهبود است، زیرا شامل یادگیری معیارها و رویههای عملکرد رقبا و همچنین ایجاد تغییرات در فرایندهای کسبوکار در سطوح پایینتر است.