باندلینگ (Product Bundling) چیست؟
باندلینگ (Product Bundling) ، نوعی روش زیر مجموعه پرموشن در آمیخته بازاریابی است که به معنای کیت سازی از محصولات برای افزایش فروش، سودآوری و استفاده از خلاقیت است. این روش بیشتر در مبادی فروش اتفاق میافتد. تفاوتی ندارد این مبادی فروش الکترونیکی هستند یا فیزیکی.
این روش کیت سازی، نوعی ترغیب مشتری به واسطه تحریک سودآوری محصول برای مشتری است که عموما مانند بقیه پرموشنها به صورت موقت اتفاق میافتد. در اصطلاح سنتی به این روش، روش “یکی بخر، دوتا ببر”، هم گفته میشود.
کاربرد باندلینگ در چه صنایعی است؟
باندلینگ عموما در مس مارکت (Mass market) ، و برای فروش کالاهای تندگردش کاربرد بیشتری دارد. در این نوع از بازارها، برای محصولاتی که تاریخ مصرف نزدیک دارند یا عرضه آنها بالاست و یا نیاز به جلب توجه مشتری دارند از این روش استفاده میشود.
باندلینگ، یکی از روشهای موفق در افزایش فروش در تجارت الکترونیک نیز هست. ساخت کیت و باندل از محصولات، یکی از مواردی است که میتواند کمک شایانی به فروش در مکوتاه مدت کند. بعلاوه اینکه فروش و حمل و نقل محصولات به صورت کیت شده، هزینههای بسته بندی و حمل و نقل را نیز کاهش میدهد.
هدف از باندلینگ چیست؟
هدف از انجام باندلینگ ، فروش بیشتر با ایجاد بسته های محصول، پیشنهادات ویژه و تخفیف در قیمت فروش نهایی است. باندلینگ، یکی از استراتژیهای آزمایششده افزایش فروش است که “دیده شدن”، محصول را افزایش میدهد و فروش بالاتری را تضمین میکند.
باندلینگ جهت موفقیت لازم است تا بستهبندی هوشمند و انعطافپذیر داشته و تنظیم حداقل وحداکثر مقدار برای هر مورد یا کل بسته، انواع مختلف طرحبندی محصول و گزینه های قیمتگذاری را رعایت کند.
باندلینگ چه کارایی دارد؟
باندلینگ به مشتریان القاء خواهد کرد که “چقدر در خرید خود صرفه جویی می کنند”. همچنین به فروشنده امکان می دهد قیمت های محصولات را کنترل کند و سود لازم را برروی کل بسته پیشنهادی، دریافت کند. باندلها و یا کیت ها، در جلب توجه مشتری در فروشگاههای زنجیرهای، پودیوم ها، جشنواره ها و بسیاری از موارد مشابه، تاثیر زیادی دارند.
برخی از اساتید فن، این استراتژی بازاریابی را بخشی از زیر مجموعه بازریابی پارتیزانی تلقی کردهاند، اما به هر رو، این نکته مسلم است که این موضوع به دلیل تبعیت از خصوصیات پرموشن، بخشی از زیر مجموعه آمیخته بازاریابی است.