دوره یا عصر آکواریوس (Aquarius) چیست؟

دوره یا عصر آکواریوس (Aquarius) چیست؟

در اختربینی، بسته به روش محاسبه، عصر اخترشناسی دریرینه یا آینده شناسی محسوب می‌شود. اخترشناسان معتقدند که عصر اخترشناسانی حاصل چرخش آهسته زمین است و به‌طور متوسط ۲۱۶۰ سال طول می‌کشد. روشهای مختلفی برای محاسبه مرزهای عصر اخترشناسی وجود دارد.

در طالع بینی نشانه خورشید، برج حمل اولین نشانه است و پس از برج ثور، جوزا، سرطان، اسد، برج سنبله، برج میزان، عقرب، قوس، برج جدی، دلو و حوت، و پس از آن چرخه از نشانه زودیاک به برج حمل بر می‌گردد. به اعتقاد پیروان آسترولوژی، عصر آکواریوس، عصر حوت را (که درآن هستیم)، دنبال می‌کند.

به اعتقاد این دسته از افراد، خودنمایی سیاره ی مریخ در آسمان کره زمین افزایش یافته است و گویا تا پایان سال 2020 به اوج خود رسیده بوده است. از دید ستاره پرستان باستانی، مریخ، موکل خشونت، جنگ، کشتار و تجاوز جنسی محسوب می‌شد.

عصر آکواریوس

تاثیر عصر آکواریوس در جهان چیست؟

هر باوری، به خودی خود نه ترسناک است، نه مفید است نه خطرناک. بلکه زمانی جهت دار می‌شود، که به بهانه ای برای انجام کارهایی تبدیل شود، که ما تصور می‌کنیم درست هستند. توسل به ستاره‌ها و وضعیت فلکی کهکشانها و صور فلکی موجود در آن، شاید به ظاهر فیزیکی تاثیری در زندگی بشر نداشته باشد، اما اگر این موضوع به باور عده زیادی تبدیل شود و پس از آن افراد قدرتمند این موضوع را برای اهداف خود به کار ببرند، دیگر صرفاً یک عقیده نیست، بلکه یک سلاح است.

عده‌ای معتقدند که اکواریوس، عصر غلبه عطوفت و زنانگی بر مردانگی و خشونت است. افرادی که به غلبه مریخ، باور دارند، معتقدند که جهان در حال پاکسازی خود است و بیماریها و جنگها و از بین رفتن مردم نشانه خوبی در این موضوع است.

ارتباط دوره آکواریوس و تبلیغات چیست؟

ارتباط این موضوع با جهت گیری در بازاریابی بسیاری از سازمانها در تبلیغات و رویکردهای منابع انسانی قابل مشاهده است. معتقدین به این موضوع، تلاش می‌کنند تا خشونت را به بازاریابی و خصوصا تبلیغات، وارد کنند. استفاده از خوانندگان معترض و تشویق جوانان به آنارشیسم اجتماعی و برجسته‌کردن شخصیت های توخالی، از مصادیق بارز این تبلیغات است.

این چهره‌ها با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و اینترنت، راه خود به ذهن مخاطبین باز کرده و در حال تکثیر و تبلیغ این تفکر هستند. نسل جوان در جامعه به دلیل انرژی بالا و روحیه سرکش(که اقتضای طبیعت این دوره است)، از این نوع تفکر استقبال نموده و بدون تعقل، آن را می‌پذیرند.

تاثیر دوره آکواریوس در موسیقی چیست؟

درسالهای اخیر، این تفکر به موسیقی هم راه پیدا کرده است. امروزه شاهد تولید ترک‌ها و آهنگ هایی هستیم، که اتفاقاً بسیار پرطرفدار هستند. این موزیک‌ها به موضوعات هنجار شکن پرداخته‌اند و ناهنجاریها را به گونه‌ای، به شکل هنجار تبدیل نموده‌ و نشان می‌دهند. هنجارهایی که تا پیش از این، اصلا وجود نداشتد.

اگر نگاهی به رفتارها، کنسرت‌‌ها یا ترک‌های گروه‌های موسیقی نظیر «بی تی اس (BTS) » یا خوانندگانی نظیر « بیلی آیلیش (Billie Eilish) » یا «کتی پری (Katy Perry) » یا « تیلور سویفت (Taylor Alison Swift) » ، بیندازیم، به‌سادگی درخواهیم یافت که این ستارگان موسیقی با وجود جذابیت و زیبایی و فریبندگی، هیچ مفهوم ارزشمند و متعالی را تبلیغ نمی‌کنند، بالعکس، مفاهیمی نظیر «خشونت»، «تمرد از فرمان و آموزه‌های خانوادگی و دینی»، «پوچ گرایی» و مفاهیم رادیکال خشن را در میان جوانان گسترش می‌دهند.

آکواریوس

مفاهیمی که سالها برای انسانها دارای ارزش بوده مانند «خانواده»، «احترام به بزرگتران»، «کمک و یاری به دیگران»، «عشق و دوستی» و «عبادت» در موسیقی این ستارگان ، تقبیح شده و بی‌ارزش تلقی می‌شوند. صرفاً «تبلیغات گروه‌ها و شرکتهای ثروتمند جهان»، «مصرف گرایی» و «تشویق به زندگی لوکس» در موسیقی این خوانندگان کاملاً مشهود است.

ارتباط عصر آکواریوس با مدیریت چیست؟

امروزه بزرگان مدیریت با کمک به افزایش سطح دانش درسازمانها و کشورها، تلاش می‌کنند تا خرافه‌گرایی و اعتقادات رادیکال را تا حدممکن، کاهش دهند.

اقدامات روشنگرانه و بشردوستانه نخبگان جهان با شناخت این موضوع، بیشتر اهمیت می‌یابد. تلاش ثروتمندان و نخبگان و بزرگان مدیریت جهان، عامل بازدارنده‌ای است که می‌تواند بشر را از این جهالت آزاد کند.

امروزه بسیاری از نخبگان جهان مانند مایکل پورتر و غیره، در تلاشند تا نظر کشورهای توسعه یافته درجهت کمک به کشورها و سازمانهای در حال توسعه را جلب کنند. آنها دریافتهاند که خشونت از کشورهای درحال توسعه و فقیر بروز می‌کند و دامنه آتش آن به کشورهای ثروتمند نیز سرایت خواهد کرد. به گفته این بزرگان، دنیای امروز دنیای مرزبندی نیست و کشورهای بزرگ نمی‌توانند با دیوارکشیدن دور خود، از آتش بیماری، جنگ و خشونت خود را مصون نگه دارند.

این اقدامات روشنگرانه مدیران بزرگ جهان سبب شده که در سالهای اخیر، برخی از مبلغان اخلاقی‌تر آکواریوسیسم، به ایده های خود ملایمت بخشیده‌اند. آلیس بیلی یکی از مبلغین این تفکر، در کتاب «سرنوشت ملل»، عنوان می‌کند که دوره قبلی آکواریوس، با پیشرفت های خیره‌کننده‌ای علمی نیز همراه بوده و این نظریه با دانش منافاتی ندارد. به گفته او، این دوره، زمان سیطره عطارد بوده که از روی بدشانسی، باقدرتنمایی مریخ همراه شده.

به اعتقاد وی، امروزه دوره زهره (سیاره ای که با الهه زمین تطبیق دارد)، فرا رسیده که عطارد  همچون آب دلو در بطن آن نفوذ کرده و موجب تولد عشق می‌شود. بیلی، تولد دوباره دانش از بطن زهره را به برآمدن آواتار تشبیه کرده و اینگونه نظریات خود را با دانش امروز توجیه می‌کند.

مدیران، بیشتر از هرکسی باید بدانند که در حقیقت با چه چیزی مخالفت می‌کنند. یکی از ایرادات ما در مدیریت این است که می‌دانیم چه چیزی را نمی‌خواهیم، اما نمی‌دانیم چه چیزی را می‌خواهیم. ما باید تمام عقاید موجود را فارغ از خرافه بودن یا علمی بودن بدانیم و بررسی کنیم. اگر سرمنشاء این موضوعات را دریابیم، می توانیم فهم بهتری از آن داشته باشیم.

ارتباط دوره آکواریوس با بازاریابی چیست؟

این پدیده همانگونه که دستاویز مدیران بزرگ جهان برای دستیابی به اهدافشان است، در بازاریابی نیز کاربرد دارد. از تاسیس آژانس های تبلیغات با نام آکواریوس گرفته، تا ارائه دوره های مختلف بازاریابی مبتنی بر آکواریوس، افراد مختلف از اعتقادات مردم استفاده های خودشان را می کنند.

هر ایدئولوژی با توجه به اینکه تعدادی پیرو دارد، می تواند به منبعی برای استفاده شرکتها و سازمانهای بزرگ جهان تبدیل شود. شرکتهای بزرگ بین المللی، با تکیه بر عقاید مردم جهان، سودهای بزرگی را برای خود فراهم می کنند. امروزه غولهایی مانند «فیسبوک» ، «آمازون» حتی «گوگل» و بسیاری از بزرگان انفورماتیک جهان، روی موضوعات مختلف و باورهای مردم جهان سرمایه گذاری میکنند. برای آنها دیتا، مساوی پول است و تفاوتی نمی کند چه اعتقاداتی را توسعه دهند.

عصر آکواریوس در قرآن

در قرآن بیشتر به اهمیت تفکر وتعقل به معنی به کار گرفتن عقل و اندیشه برای تاثیر درست و استنتاج عقلایی از گزاره‌ها، اشاره شده و این مهم همواره ستوده شده است. تمامی بزرگان دین نیز به اهمیت تعقل و این تفاوت بزرگ انسان و حیوان، اشاره کرده‌اند. نمونه بازر این مهم امام صادق(ع) است که در مباحثه و مذاکره، در زمان خودشان هیچ همتایی وجود نداشت و هرکس قصد مذاکره و یا مباحثه با ایشان را داشت، از ابتدا می‌دانست که از تعقل و تدبیر امام، راه فراری ندارد و نمی‌تواند با منطق درست ایشان مقابله کند.

در قرآن در سوره نحل، به اهمیت تفکر و تعقل و عدم پذیرش ادعاهای مختلف بدون تعقل اشاره شده است. این آیه تصریح کرده که پذیرفتن هر ادعایی، منوط است به اقامه برهان‌های عاقلانه و دلایل روشن، زیرا برهان و دلیل، پایه‌های استواری هر ادعایی هستند. ( أدْعُ إلی سَبِیلِ ربِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالّتِی هِی أحْسَنُ(نحل126)).

خرد برتر از گوهر آمد پدید

هیچ پزشکی نخواهد توانست بدون شناخت بیماری، درمان درستی برای آن تجویز کند. تفکر جبری و اختیارگریزی، موضوعی است که منشاء تفکر خودخواهانه و فردمحور است. در برخورد با کارکنان در سازمانها و در سطوح بالاتر، برخورد با ملتها، بی‌خردی، عقل‌گریزی و عدم وجود منطق، موجب بروز بی‌عدالتی و گسترش ظلم خواهد بود.

در آموزه های دینی و آموزه های اخلاقی و بزرگان دینی و ادبیات این سرزمین، همواره در ستایش «تعقل» و به کارگیری «خرد»، صحبت شده است. این که ما بخواهیم همه چیز را به محیط بیرون نسبت بدهیم، کمی دور از تفکر و عقل سلیم است.

در دانش مدیریت و راهبری، چیزی به عنوان رمل و اسطرلاب و نگاه به ستاره ها وجود ندارد. چیزی که در سرنوشت انسانها تاثیر می گذارد، «پندار» ، «گفتار» و «کردار» آنهاست. مدیریت با سوگیری های درست و استخاذ استراتژی های درست پیش می رود و با ستاره شناسی کاری ندارد.

سخن زین درازی چه باید کشید

هنر برتر از گوهر آمد پدید

فردوسی بزرگ