معرفی فیلم سینمایی اربابان پول
فیلم سینمایی بلند مستند اربابان پول (The Money Masters) ، به نویسندگی پاتریک اس.جی و کارماک ویلیام و کارگردانی ویلیام تی. استیل و محصول سال 1996 ایالات متحده است.
درباره فیلم
فیلمبرداری اربابان پول از سال 1994 آغاز شد و برخی از تصاویر نیز از تصاویر آرشیوی برداشته شده و همچنین مصاحبه هایی که مجوز انتشار در فیلم نگرفتند، از فیلم حذف شدند. با همین احوال فیلم بیشتر از سه ساعت بسته شد و منتقدین مستقل از آن استقبال کردند.
داستان فیلم
مستند « اربابان پول» به تشریح و توضیح مفاهیم مهمی مانند «پول»، «بدهی» و «مالیات» که در زندگی همه مردم جهان بسیار نقش دارد، پرداخته است. این اثر مستند، پیشرفت، تکامل و سوءاستفاده های انسان از این مفاهیم را از میلاد حضرت مسیح تا امروز را توصیف میکند. همچنین تاریخچه بانکداری، کسری بودجه، بانکداری مرکزی، سیاست های پولی، بازار اوراق قرضه و سیستم فدرال رزرو ایالات متحده را که تصمیمات آن در اقتصاد کل جهان تاثیرگذار است را توضیح می دهد.
در اجلاس بازل 1، عده ای بانکداران بزرگ ناشناس جهان در بازل سوئیس تصمیماتی را گرفتند که بعد از آن بانک های فرانسوی و ژاپنی مجبور شدند سقف وام های خود را کاهش دهند. این عمل موجب ایجاد رکود در فرانسه و و همچنین در ژاپن شد. این رکود به حدی مهم بود که بعد از گذشت حدود سی سال ژاپن هنوز به طور کامل از آن رهایی نیافته است.
بازل 2 در سال 2004 و با همین اعضاء برگزار شد و مصوبات آن در 1 نوامبر 2007 در ایالات متحده تصویب شد. این تصمیم هم موجب رکود در بازار مسکن و ایجاد مکانیسم زنجیرهای شد که در نتیجه آن در دسامبر 2007، بازار سهام سقوط کرد و «رکود بزرگ» جهانی طور جدی آغاز شد. این موضوع حداقل برای ژاپنی ها تعجب آور نبود چون یک بار ضربه آن را خورده بودند.
اما خب این مقدار شکست برای این بانکداران بزرگ «نابغه!» جهانی کافی نبود و باید بیشتر گند می زدند. بنابراین اجلاس بازل3 را برگزار کردند تا بیشتر گند بزنند. این نوابغ نهایتاً سند سوم بازل را به تصویب رسانیدند. حال بانکهایی که زیر یک میلیارد دلار سرمایه داشتند توان ادامه کار و ارائه بهره ها و یا افزایش سرمایه را نداشتند و یا باید درهم ادغام می شدند یا ورشکستگی خود را اعلام می کردند.
تحقیقات OECD تخمین می زند که تأثیر تصمیمات بازل3 بر اقتصاد جهان کاهشی معادل -0.05٪ تا -0.15٪ در سال بوده است. کارشناسان بزرگ اقتصاد جهان پیش بینی می کنند که این بانکداران بزرگ جهانی اهمیتی برای اقتصاد جهان قائل نیستند و صرفاً قصد دارند «تعداد دست ها در بانکداری جهانی کمتر شود!». این همان روند جهان بینی ماکیاولی است.
نکات آموزنده فیلم
اطمینان داشته باشیم که از دیدن این فیلم پشیمان نخواهیم شد. این فیلمی آموزشی و کلاسیک است که شاید باید آن را به کودکان و نوجوانان نیز به عنوان آموزش نمایش داد. فیلم «اربابان پول» از آن دسته مستندهایی است که جنبه آموزشی آن بیشتر از جنبه سرگرمی آن است. اطمینان داشته باشیم از خودمان بابت تماشای این فیلم تشکر خواهیم کرد.
با وجود اینکه مستند، فیلمی طولانی است و جلوه های ویژه هالیوودی هم ندارد، اما اطلاعات واقعی را ارائه می دهد که دانستن آن برای هر فعال اقتصادی حیاتی است. این فیلم حقایقی در خصوص اینکه «چرا ارزش دلار آمریکا در حال کاهش است؟» و اینکه دولت ایالات متحده چگونه با روشی کاملاً برنامه ریزی شده با تقلب، بدهی خارجی خود را به قیمت کاهش ارزش پول کشورش، پرداخت میکند و هزینه های تبلیغاتی درمانی و غیره را از جیب مردم امریکا می پردازد.