معرفی فیلم سینمایی رختشورخانه

معرفی فیلم سینمایی رختشورخانه

فیلم سینمایی رختشورخانه (The Laundromat)، که به نامهای «خانه پولشویی» و «رختشوریخانه» و «رختشوریگاه» نیز شناخته شده است،درام بلند کمدی سینمایی به کارگردانی استیون سودربرگ محصول سال ۲۰۱۹ است.

درباره فیلم

بازیگران بزرگی همچون مریل استریپ، گری اولدمن، آنتونیو باندراس، شارون استون، الکس پتیفر، دیوید شویمر و بازیگران دیگری نظیر جفری رایت، ماتیاس اسخونارتس، جیمز کرامول، ملیسا راوش، رابرت پاتریک، نیکی آموکا-برد، کریس پارنل، نانسو آنوزی، ویل فورته و روزالیند چائو در این فیلم پرستاره به ایفای نقش پرداخته اند.

فیلم رختشورخانه، یکی از فیلمهای شناخته شده در خصوص موضوعاتی نظیر «پولشویی» و «طمع» است. این درام روایتی طنز کونه و تلخ برگرفته از افشای اسنادی در پاناما است که در سال ۲۰۱۵ رسانه ای شد. این اسناد یکی از بزرگ‌ترین سیتم‌های پولشویی، فرار مالیاتی و حتی دور زدن تحریم‌های بین المللی را فاش کرد. برخی این رسوایی را بزرگ‌ترین افشای فساد مالی سیاستمداران جهان و بزرگ‌ترین نشت اطلاعاتی تاریخ می دانند.

طی این رسوایی، حدود 11میلیون سند محرمانه از دفتر وکالت موساک فونسکا ربوده شد و به دست رسانه‌ای شد. این اسناد نشان داد که این دفتر وکالت به برخی از قدرتمندان و ثروتمندان جهان برای فرار از پرداخت مالیات در مقیاس بزرگ یاری رسانده است تا با تأسیس شرکت‌های فرضی و جعلی، قوانین مالیاتی را دور بزنند.

داستان فیلم

داستان فیلم از زبان دو وکیلی بیان می شود که این دفتر وکالت خطرناک را تاسیس کرده اند. این دو شخصیت به سبکی شفاف و خونسرد و همراه با تمسخر موضوعی پیچیده را توضیح می‌دهند با آنکه موضوعاتی که اتفاق می‌افتد غالبا ناعادلانه و بیرحمانه هستند.

داستان با عزادار شدن الن مارتین آغاز می‌شود که همسر خود را در سفری تفریحی با قایق بر اثر سانحه از دست داده است. صاحب قایق و تور پول پرداخت بیمه را ندارند، زیرا شرکت بیمه‌ای که به آنان با قیمت کمتر از باقی بیمه‌ها بیمه فروخته بودند، عملا جعلی هستند و وجود خارجی ندارند. الن با تحقیق درباره زنجیره‌ی این شرکت‌ها در تلاش گرفتن جواب است. در طی این تحقیقات الن وارد سفری پر پیچ و خم می‌شود که در نهایت وی را به موساک فونسکا می‌رساند.

نکات آموزنده فیلم

همانگونه که بارها درباره نقش مخرب طمع در زندگی بشر صحبت شده، این فیلم یکی دیگر از فیلمهایی است که باید بارها توسط هر فعال کسب و کار دیده شود.

بیشتر مواقع ذهن ما دچار «اثر هاله ای» است. ما به شرکتهای مختلف اعتماد داریم و معمولا خطری ما را تهدید نمیکند اما با کمی تحقیق در می یابیم که بسیاری از شرکتهایی که ما بعضا از خدمات آنها استفاده نمی کنیم عملاً وجود ندارند.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تحقیق درباره مسائل بسیار ساده تر شده و کافیست برای هرکاری کمی زمان بگذاریم و از وجود حقیقت اطمینان حاصل کنیم. بهتر است پیش از انجام هر کاری یا اخذ هر تصمیمی، کمی درباره اصالت موضوعات تحقیق کنیم و هر چیزی را چشم بسته نپذیریم.

آن شنیدستی که در اقصای غور
بار سالاری بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیا دوست را
یا قناعت پر کند، یا خاک گور

حضرت سعدی

آکادمی آنلاین عیب پوش