معرفی فیلم سینمایی سالی
فیلم سینمایی سالی یا معجزه روی هادسون (sully: miracle on the Hudson) ، درام زندگینامهای آمریکایی محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی کلینت ایستوود و نویسندگی تاد کومارنیکی است که بر اساس رمان زندگینامهای با نام «بالاترین وظیفه» نوشته چسلی سالن برگر (سالی) و جفری اسکایلز ساخته شده است. این رمان در سال ۲۰۰۹ منتشر شد.

درباره فیلم
تام هنکس در نقش سالی، آرون اکهارت در نقش اسکیلز، و لورا لینی، آنا گان، پاییز ریزر، هولت مککالانی و جیمی شریدان به ایفای نقش پرداختهاند. این فیلم به دنبال فرود اضطراری سال 2009 پرواز US Airways US Airways در سال 2009 در رودخانه هادسون است که در آن همه 155 مسافر و خدمه جان سالم به در بردند و تبلیغات و تحقیقات بعدی انجام شد.

این درام برای اولین بار در چهل و سومین جشنواره فیلم تلوراید در 2 سپتامبر 2016 به نمایش درآمد و در ایالات متحده توسط کمپانی برادران وارنر در 9 سپتامبر 2016 در سینماهای معمولی و IMAX اکران شد.
این اثر نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد و بیش از 240 میلیون دلار در سرتاسر جهان فروخت و در گیشه کاملاً موفق بود. در نهایت موسسه فیلم آمریکا و هیئت ملی بازبینی این فیلم را به عنوان یکی از ده فیلم برتر خود در سال 2016 انتخاب کردند.

داستان فیلم
در 15 ژانویه 2009، پرواز ایرباس پرواز ۱۵۴۹ یو اس ایرویز با هواپیمای ایرباس A320-214 از فرودگاه لاگواردیا شهر نیویورک عازم فرودگاه بینالمللی شارلوت داگلاس برای توقف بین راهی می شود. کاپیتان پرواز چسلی سالن برگر (سالی) و کاپیتان جف اسکایلز فرماندهی هواپیما را برعهده دارند. پس از بلندشدن پرواز، هواپیما به دستهای از غازهای کانادایی برخورد می کند و درجا هر دو موتور هواپیما آسیب دیده و از کار می افتند. فرماندهان پرواز فقط چندثانیه تا سقوط فرصت تفکر و تصمیم گیری دارند و امکان دور زدن یا برگشت یا فرود اضطراری در یکی از فرودگاههای اطراف برای آنها وجود ندارد. آنها باید تسلیم شوند یا جان خود و مسافرین را به شکلی نجات دهند.

هواپیما به دستور سالی روی رودخانه هادسون می نشیند و با وجود جراحات خفیف، تمام 155 سرنشین و خدمه پرواز سالم نجات داده می شوند.
پس از این اتفاق، مطبوعات و هیئت ملی ایمنی ترابری ایالات متحده (NTSB) ، سالی را مورد انتقاد قرار داده و شبیه سازی های کامپیوتری نشان از امکان فرود در فرودگاههای اطراف را می دهد. سالی تحت فشار رسانه ها بارها برای پاسخگویی احضار می شود و زندگی وی به هم می ریزد.

نکات آموزنده فیلم
سانحه بوسیله متخصصین هوایی چندین بار چک شد و چند مدل کامپیوتری درباره تصمیم کاپیتان برای فرود اضطراری، ساخته شد. همه مدلهای کامپیوتری نشان می دادند که خلبان می توانست در یکی از فرودگاههای نزدیک فرود بیاید. در محاکمه خلیان اظهار داشت که اولا 30 ثانیه فرصت تصمیم گیری داشته و ثانیاً عوامل انسانی را مدل کامپیوتری، عوامل و روحیات انسانی خلیان و مهندسان پرواز را درنظر نگرفته است. پس از اینکه این عوامل در مدلهای کامپیوتری جایگذاری شد، با تعجب همه دیدند که هواپیما در هر حالت دیگری سقوط میکرده و تصمیم فرود روی رودخانه بهترین تصمیم ممکن بوده.

در خصوص سوگیری سفسطه تصمیم گیری » در درس مربوطه توضیحات لازم ارائه شده است. این نکته را درنظر داشته باشیم که در هرحالت و جایگاهای که باشیم، فراموش نکنیم که پیش از هر چیزی، ما «انسان» هستیم و بعد القاب و جایگاهها و وظایفی که داریم را درنظر بگیریم.

اگر موارد انسانی را در مدیریت لحاظ نکنیم، قطعاً دچار سوگیری خطای سفسطه تصمیم گیری خواهیم شد.
در زندگی شخصی و کار ما نیز همواره این موضوع دخیل است که ما شرایط انسانی طرف مقابل را درنظر نمیگیریم و صرفاً موارد انسانی را درباره خودمان صادق می دانیم نه درباره دیگران.
