معرفی انیمیشن سینمایی درون و بیرون 2
انیمیشن سینمایی درون و بیرون ۲ (Inside Out 2) یک انیمیشن سینمایی در ژانر داستان بلوغ محصول سال 2024 سینمای هالیوود به کارگردانی کلسی من است. این انیمیشن دنباله یا قسمت دوم انیمیشن «درون و بیرون» محصول سال 2015 است.
درباره انیمیشن
این انیمیشن سینمایی موفق شد عنوان پرفروش ترین انیمیشن تاریخ جهان و پرفروشترین فیلم ۲۰۲۴ را از آن خود کند. بازیگرانی نظیر ایمی پولر، فیلیس اسمیت، لوئیس بلک، تونی هیل، لایزا لاپیرا، مایا هاک، ایو ادبری، ادل اگزارکوپولوس و پال والتر هاوزر به عنوان صداپیشه در این اثر به ایفای نقش پرداخته اند.
و فیلمنامه آن توسط مگ لفاوه و دیو هولستین نوشته شده است. درون و بیرون ۲ توسط استودیوی پیکسار ساخته شده و استودیو والت دیزنی هم پخش و اکران این اثر را برعهده داشه اند.
درون و بیرون ۲ برای نخستین بار در ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ در تئاتر ال کاپیتان در لس آنجلس به نمایش درآمد و در چهاردهم ژوئن در سینماهای جهان اکران شد. این فیلم موفق شد نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کند و چیزی حدود دو میلیارد دلار در سراسر جهان فروخت (دقیقاً معادل 2درصد صادرات کل کشورمان در طول یک سال).
پیت داکتر ایده ساخت قسمت دوم را پس از اکران موفق قسمت اول در سر داشت. پیکسار رسماً ساخت قسمت دوم را در سپتامبر ۲۰۲۲ تأیید کرد و ایمی پولر به همراه خود پیت داکتر موضوع را برای رسانه ها توضیح دادند و کلسی مان بهعنوان کارگردان بخش دوم معرفی شد.
داستان انیمیشن
داستان انیمیشن دنباله همان قسمت اول است. قهمران داستان «رایلی» حالا بزرگتر شده و 13 سال را رد کرده است. با ورود به چهارده سالگی، او تغییرات «بلوغ» در ذهن او روی می دهد و رایلی دچار تغییرات روحی و عاطفی شدیدی میشود. احساسات جدیدی به مرکز کنترل ذهن رابلی وارد شده و سعی میکنند احساسات اصلی و قدیمی ذهن را از اتاق فرمان بیرون کنند و کنترل ذهن رایلی را بدست بگیرند.
در این زمان احساسات قدیمی رایلی با رهبری احساس «شادی»، سفری عجیب و خطرناک را در ذهن رایلی طی می کنند تا شخصیت خوب رایلی را مجددا احیا کنند. این چالش عجیب بسیار دیدنی و جذاب و آموزنده است.
نکات آموزنده انیمیشن
این انیمیشن سعی داشته رفتارهای خشن و یا بسیار زشت دوره نوجوانی را ترویج نکند و بسیار خانوادگی عمل کرده که در جای خود رویکرد صحیحی است. نمونه ای که خط داستانی فیلم از یک دختر نوجوان ارائه کرده، نمونه ای با روحیه کاملا متفاوت از انیمیشنهای معمول هالیوودی است.
در حقیقت می توان گفت رویکرد قهرمانان دختر هالیوودی تقریباً تغییر کرده و روحیه ای شبیه «انیمه های ژاپنی» به خود گرفته. انیمیشن های کلاسیک هالیوودی غالباً با رویکرد «سندروم سیندرلا» منتشر می شدند که برگرفته از خود داستان «سیندرلا» است که دیزنی آن را تولید کرده.
با اینکه سالهاست قهرمانان انیمه های ژاپنی را اغلب دختران تشکیل داده و بسیار قدرتمند و جنگجو و یاری رسان هستند، در انیمیشنهای کلاسیک امریکایی، دختران بیشتر منتظر یک نجات دهنده ثروتمند و خوشتیپ هستند تا آنها را از بدبختی نجات دهد.
در انیمه های ژاپنی دختران تولید کننده، قوی، مستقل و بسیار مدبر و عاقل هستند در صورتیکه در انیمیشن های کلاسیک هالیوودی، دختران بیشتر «لوند و زیبا» ، «در رویای یک مرد نجات دهنده» و ضعیف و خیال پرداز هستند. امروزه شاید هالیوود هم به این نتیجه رسیده که آینده جهان از آن «زنان» است و به جای اینکه زنان را موجوداتی «وابسته» و «پول دیگران پرست» و «به عنوان یک کالا» نمایش دهد، مجبور است زنان را نسانهایی «قوی»، «مبارز»، «متکی به خود»، «عاقل و مدبر» و خصوصاً در هیبت یک انسان نمایش دهند.