معرفی فیلم سینمایی به من تکیه کن
فیلم سینمایی به من تکیه کن (Lean on Me) ، درام زندگینامهای هالیوودی محصول ۱۹۸۹ به کارگردانی جان جی آویلدسن، نویسندگی مایکل شیفر و با بازی مورگان فریمن است.
درباره فیلم
این فیلم بر اساس داستان زندگی جو لوئیس کلارک، که یکی از شناخته شده ترین مدیران دبیرستان امریکا بود ساخته شده است. عنوان و نام فیلم هم از آهنگی به همین نام از بیل ویترز گرفته شده که در سال 1972 منتشر شد.
داستان فیلم
همانگونه که عنوان شد داستان فیلم در بیرستان ایستساید در پاترسون نیوجرسی در دهه هفتاد میلادی اتفاق می افتد. دبیرستانی مملو از دانش آموزان سیاه پوست و مملو از سوء مصرف مواد مخدر و بی نظمی و فرار از درس. اکثر دانش آموزان این دبیرستان حتی قادر نیستند آزمون مهارت های پایه را پشت سر بگذارند و حتی معلمان نیز از خشونت گروهی در امان نیستند.
طبق نظر اداره آموزش فدرال به شهردار باتمن ابلاغ می شود که دبیرستان باید به دولت واگذار شود مگر اینکه ۷۵ درصد دانشآموزان بتوانند حداقل آزمون مهارتهای پایه را پشت سر بگذارند. او با ناظم مدرسه دکتر فرانک نپیر مشورت می کند. فرانک پیشنهاد می کند جو کلارک، معلم سابق ایست ساید را که سال ها قبل منتقل شده بود، به عنوان مدیر مدرسه استخدام کنند. شهردار با اینکه از کلارک خوشش نمی آید، مجبور می شود که او را استخدام کند.
کلارک که با نام «جو دیوانه» شناخته میشود، با شدت وارد عمل شده و در اقدامی جسورانه، 300 دانشآموز فروشنده مواد مخدر یا مصرفکننده و یا نا منظم و مشکل ساز را درجا اخراج میکند دانش آموزان اخراج شده با وی و سایر دانش آموزان به مقابله بر میخیزند اما کلارک جلوی آنها می ایستد.
اقدامات کلارک رفته رفته شروع به تأثیر مثبت بر شاگردان میکند. رادیکالیسم کلارک او را در تضاد با معلمان و والدین قرار می دهد…
روانشناسی فیلم
این فیلم دارای نکات ظریفی خصوصا در روانشناسی و مدیریت است. اینکه مدیر مدرسه می تواند ابتدا با خشونت و سپس با اجرای نظم و دیسیپلین مدرسه را متحول کند و به اهداف یزرگ شهر دست یابد، موضوع مهمی است.
نبرد میان خیر و شر همواره دستاویز داستان ها و فیلم های مختلفی بوده است اما این نبرد، کاملاً حقیقی و تاریخی است که برنده آن رهبری موفق اما بداخلاق و نتیجه محور مدیر بوده است.
رویکردهای فیلم
رویکردهای بسیاری در این فیلم به چشم میخورد که هریک از این رویکردها میتواند سازنده و آموزنده باشد. در اینجا به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
- رهبری
- مدیریت بحران
- مدیریت پروژه
- بازخوردگیری و بهبود (کایزن)
به من بگو چرا؟
اما چرا باید این فیلم را تماشا کنیم و اساساً تماشای آن به چه دردی می خورد؟ شاید همین کفایت کند که بدانیم هر گاه بخواهیم محیطی سمی و بسیار آشفته و دارای «آنتروپی بالا» را مدیریت نموده و آن را به چره سلامت بازدگردانیم، باید مانند قهرمان این فیلم، در دل عاشق باشیم و در عمل کاملاً «قاطع»!
منابع: