تاپ بیس
تاپ بیس نوعی لوگوی نوشتاری است که با حروف متفاوت از دیگر لوگوها نوشته شده و معرف یک برند خاص است.
مقالات مرتبط:
تاپ بیس چیست؟
تبصره ۲۲
تبصره ۲۲ (Catch-22)، یک موقعیت “دوسرباخت” پارادوکسیکال است که برای اولین بار توسط جوزف هلر، نویسنده و طنز پرداز امریکایی مطرح شد. این اصطلاح، درحقیقت نام رمانی است به سبک کمدی سیاه است که هلر آن را آمدر سال ۱۹۶۱ به چاپ رسانید. وقایع این رمان مربوط به سالهای ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۴ و درخلال جنگ جهانی دوم رخ میدهد.
مقالات مرتبط:
تبصره ۲۲ چیست؟
تبلیغات ناخودآگاه
تبلیغات ناخودآگاه(Subliminal Advertising)، بخشی از بازاریابی عصبی یا نورومارکتینگ(neuromarketing)، است. این گونه از تبلیغات، ارسال پیام بواسطه پیامهای تصویری، ویدئویی، متنی یا شنیداری جهت تاثیرگذاری ناخودآگاه برروی بخشهای از مغز است به نحوی که فرد دریافت کننده این پیام، بدون اینکه بتواند برروی موضعی تمرکز یا تفکر کند، مغز وی او را به انجام عمل یا اخذ تصمیمی وادار کند. به بیان ساده این تبلیغات استفاده از پیامهای ناخودآگاه جهت تحریک مغز مخاطب جهت انجام کاری خاص یا اخذ تصمیمی خاص است.
مقالات مرتبط:
تجربه مشتری
تجربه مشتری (CX) مخفف عبارت(customer experience)، به مجموعهای از پاسخهای شناختی، عاطفی، حسی و رفتاری مصرفکننده در تمام مراحل فرآیند مصرف شامل مراحل پیشخرید، مصرف، و مراحل پس از خرید اطلاق می شود. از دیدگاه پاین و گیلمور، چهار قلمرو تجربه شامل مولفه های زیبایی شناختی، فرار، سرگرمی و آموزشی است.
مقالات مرتبط:
تجربه مشتری چیست؟
تفکر جانبی
تفکر جانبی(Lateral thinking)، روشی است به روشی از تفکر اطلاق می شود که فرای تفکر معمولی و خطی است. این نوع تفکر از دیدگاهی متفاوت جهت یافتن نظرات نو و تغییر روش حل مسئله است.که به فرارفتن از روشخطی و ارسطویی برای یافتن نظرات نو، میاندیشد و به شکلی آگاهانه، در جهت تغییر و تحول روش حل مسئله، تلاش میکند و کاربرد آن مستلزم پذیرش دیدگاههای مختلف نسبت به موضوع است.
مقالات مرتبط:
تفکر جانبی چیست؟
تفکر خارج از چارچوب
فکر کردن خارج از جعبه (همچنین تفکر خارج از جعبه یا تفکر خارج از چارچوب) (out of the box)، استعارهای است به معنی فکر کردن به روشی متفاوت، غیرمعمولی، مبتکرانه یا از جنبهای متفاوت. این اصطلاح در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ در حوزه مشاوره مدیریتی، پس از ورود تفکر جانبی به علم مدیریت، بوجود آمد. که مشاوران از مراجعان میخواستند پازل ۹ نقطهای را که نیاز به تفکر جانبی داشت حل کنند.
مقالات مرتبط:
تداعی برند
تداعی برند یا تداعیات برند(Brand Associations)، یا تداعی از برند، بخشی از زیر مجموعه “ارزش ویژه برند” است. این مفهوم، تصویری است که در زمان مواجهه با هرگونه از آثار برند در ذهن مخاطب بازسازی شود. تداعیات برند، موضوعاتی کیفی هستند که در تعیین ارزش ویژه برند نقش دارند. به بیان ساده تر، زمانی که مخاطبان پس از شنیدن نام برند یا دیدن المانهای مرتبط به برند، به تداعی مشترکی در ذهنشان دست یابند، تداعی برند درست و مطابق برنامه انجام شده.
مقالات مرتبط:
تحلیل کوهورت
تحلیل یا آنالیز کوهورت (Cohort Analysis) نوعی تحلیل رفتاری است که مطابق آن کاربران را بر اساس ویژگیهای مشترک گروهبندی میشوند تا اقدامات آنها را بهتر ردیابی و درک شود. گروهبندی کاربران مشابه باعث میشود الگوی رفتاری هر دسته واضحتر در طول زمان دیده شود. ساده، درآمد، سرمایه و پیشرفته بررسی میشود.
مقالات مرتبط:
تحلیل کوهورت چیست؟
تستیمونیال
تستیمونیال یا “شهادت” در معنای لغوی به معنی” اثبات وجود یا درست بودن چیزی ” است. ادبیات بازاریابی به نوعی بیانیه کتبی رسمی در مورد کیفیت یک محصول یا خدمات برای رد یا تایید از اظهارات جعلی یا صحیح مشتری را در تبلیغات است. تعریف دیگر این واژه، شهادت یا گواهی رضایت از مشتریان فعلی است که توانایی های شرکت را تایید میکنند. در منابع انسانی این واژه به معنای شرحی از تواناییها، شخصیت و ویژگیهای شخصی که توسط کارفرمای قبلی ارائه شده تحت عنوان گواهینامه ای از کارفرمای سابق است. در اصطلاحات رایج بازاریابی و فروش، این واژه به معنی اظهارات مشتری سابق است که در آن شرح میدهد چگونه یک محصول یا خدمات به او کمک کردهاست. اغلب شهادت مشتریان توسط کسب و کارها بر اساس موارد خاصی که از مشتریان رضایتمند میپرسند، نوشته میشوند.
مقالات مرتبط:
تستیمونیال چیست؟
تکنیک الگوبرداری در فروش
تکنیک الگوبرداری در فروشف یکی از تکنیکهای افزایش فروش است. مفهوم الگوبرداری، مفهومی بسیار کارآمد، اما گمراه کننده است. مفهوم الگوبرداری به معنای تقلید صرف، نیست. در دنیای امروز، در هر زمینه ای نوآوری و اختراعات مختلفی صورت گرفته و نتیجه گرایی، دارای اهمیت است. منظور از الگوبرداری، بررسی مسیر موفقیت سازمانها و کارشناسان فروش موفق است. این مهم عملاً یکی از استراتژیهای قدیمی مدیریت نیز تلقي میشود.
مقالات مرتبط:
تکنیک الگوبرداری در فروش چیست؟
تکنیک اول شخص جمع در فروش
تکنیک اول شخص جمع، تکنیک ساده ای است. این تکنیک براین اصل بنا شده که خود، شرکت یا برند خود و مشتری را در یک طرف قراردهیم، نه سمت مجزا. منظور از آوردن مشتری و خود در یک سمت، نگاه جمع به کل موضوع است. بکاربردن افعالی مانند “این شرکت”، “شرکت”، “اینها” ، “ایشان”، و کلماتی از این دست، مشتری را از فروشنده دور می کند اما بکار بردن افعال جمع بعلاوه مشتری، موجب ایجاد همذات پنداری و نزدیکی و اعتماد خواهد شد.
مقالات مرتبط:
تکنیک الگوبرداری در فروش چیست؟
تکنیک ثانویه
تکنیک ثانویه، یکی از تکنیکهای کارآمد در فروش است. این تکنیک بر مبنای “انحراف حواس خریدار”، یا “گشایش گره در مذاکرات”، برنامه ریزی شده است. در این تکنیک، هرگاه بحث اصلی مذاکره مورد مناقشه یا به اتلاف وقت کشیده شد، فروشنده با ایجاد یک بحث ثانویه، فروش را به سمت نهایی شدن سوق خواهد داد.
مقالات مرتبط:
تکنیک ثانویه چیست؟
تکنیک پومودورو
تکنیک پومودورو(Pomodoro)، یکی از روشهای کاربردی مدیریت زمان است که برای اولین بار توسط فرانچسکو سیریلو در اواخر دهه 1980 ابداع شد و بعدها به همین نام، توسعه یافت. این تکنیک بسیار ساده است و از یک تایمر برای تقسیم کار به فواصل 25 دقیقه ای، که با استراحت های کوتاه از هم جدا می شوند، استفاده می کند.
هر فاصله زمانی به نام پومودورو، از کلمه ایتالیایی گوجه فرنگی، خوانده می شود. این نام از تایمر آشپزخانه سیریلو که به عنوان دانشجوی دانشگاه استفاده میکرد، گرفته شده. این تایمر به شکل گوجه فرنگی بود.
مقالات مرتبط:
تکنیک پومودورو چیست؟
تکنیک جایگزینی
تکنیک جایگزینی یکی از تکنیکهای فروش جهت مقابله با “تردید” مشتری در خرید است. این تکنیک را می توان به گونه ای همان تکنیک “فروش تبدیلی”، دانست. با این تفاوت که در فروش تبدیلی، ممکن است کالا یا خدماتی موجود یا در دسترس نباشد و بتوان آن را با کالا یا خدمات دیگری جایگزین کرد. اما در تکنیک جایگزینی موضوع از تردید مشتری سرچشمه می گیرد و رویکرد باید کمی متفاوت باشد. در مقاله مربوط به فروش تبدیلی، در این خصوص به تفصیل شرح داده شده است.
مقالات مرتبط:
تکنیک جایگزینی چیست؟
تکنیک دعوت
تکنیک دعوت یکی از تکنیکهای فروش جهت مقابله یا “تردید” مشتری و افزایش سرعت در خرید است. این تکنیک را می توان به گونه ای همان تکنیک “افزایش سرعت فروش”، دانست.
مقالات مرتبط:
تکنیک دعوت چیست؟
تکنیک زاویه تند
این تکنیک در مقابل مخالفتهای مشتری صورت ميگيرد. به نحوی که هر مخالفتی که توسط مشتری مطرح شود، ما از همان زاویه راه را بر او خواهیم بست. به عنوان مثال، اگر مشتری بگويد که: «قیمت فلان محصول بسیار زیاد است» ميتوان در پاسخ گفت: «آیا شما ميتوانید قيمت آن را در چند قسط پرداخت کنید.
مقالات مرتبط:
تکنیک زاویه تند چیست؟
تکنیک استخوان ماهی
تکنیک استخوان ماهی یا نمودار استخوان ماهی(Fishbone Diagram)، ابزاری برای حل مشکل است که برای اولین بار توسط ایشیکاوا دانشمند مشهور ژاپنی مطرح شد. کائورو ایشیکاوا دانشمند مشهور در مدیریت کنترل کیفیت است. مطابق این نمودار مشکلات بصورت “مسئله”، مطرح شده و برروی نموداری مانند استخوان ماهی نوشته می شوند. این نمودار بیشتر به این علت ساخته شد تا انواع علتهای کوچک و بزرگی که دست به دست یکدیگر داده و یک “مشکل” یا “مسئله” را بهوجود میآورند، دیده شده و رفع شوند.
مقالات مرتبط:
تکنیک استخوان ماهی چیست؟
تگ لاین
بصورت مختصر و مفید تگ لاین(Tagline)، یا برچسب، متن کوتاهی است که برای بیان یک اندیشه یا مفهوم در نظر گرفته میشود. تگ لاین یا به همراه شکلی گرافیکی طراحی شده یا بصورت یک متن بیان میشود. بسیاری از شعارهای تبلیغاتی عبارتهای تکراری مرتبط با یک فرد، گروه اجتماعی یا یک محصول هستند. امروزه تگ لاینها به عنوان شعارهای نامهای تجاری در همه جا دیده میشوند. البته بسیاری از آنها قوی و تاثیرگذار هستند و برخی عادی و تکراری اما موضوعی که بسیار اهمیت دارد این است که تمام هنر تگ لاین این است که بتواند یک پیام، مفهوم یا یک اندیشه را منتقل کند و اگر نتوانست، جملهای کاملا بی معنی و تزیینی است.
مقالات مرتبط:
تگ لاین چیست؟
تیزر تریلر
تیزر تریلر(Teaser trailer)، یا کمپین تیزر(Teaser campaign)، که به عنوان کمپین پیش از راه اندازی یک فیلم یا کمپین نیز شناخته میشود، یک کمپین تبلیغاتی است که معمولاً شامل مجموعه ای از تبلیغات کوچک ، رمزآلود و چالش برانگیز است که یک کمپین بزرگتر و کاملتر را برای راه اندازی محصول یا رویدادی مهم را نوید میدهد. در صنعت سینما، تریلر تیزر یک نسخه کوتاه از یک تریلر فیلم است که برای جلب توجه تماشاگران طراحی شده است و بینندگان بالقوه را از فیلم آینده هیجان زده میکند.
مقالات مرتبط:
تی ام سی
تی ام سی یا کمپین بازاریابی هدفمند(Targeted Marketing Campaign)، یکی از روشهای نوین بازاریابی است که برای اولین بار در کتابی به همین نام نوشته آل رایس و جک تروت در سال 1988 مطرح شد. این مفهوم برای سرعت بخشی به بازاریابی یا همان هک رشد برنامه ریزی شده است.
مقالات مرتبط:
تی ام سی چیست؟
ترنس مدیا
ترنس مدیا(Transmedia)، به معنای استفاده از یک ویژگی رسانه و گسترش آن به رسانه های متفاوت برای گسترش مطالب یا جلب توجه بیشتر به آن است. در سال 1997 نینتندو این کار را با نسخه چشم طلایی(GoldenEye)، خود انجام داد. این بازی برای جلب توجه بیشتر به فیلمی به همین عنوان ساخته شد، اما در نهایت درآمد بیشتری نسبت به خود فیلم داشت.
مقالات مرتبط:
ترنس مدیا چیست؟
تئوری اسب مرده
تئوری اسب مرده(dead horse theory)، یکی از نظریه های منسوب به سرخپوستان داکوتا است. این نظریه بر یک جمله مهم استوار است : ” گاهی اوقات، سادگی کلید حل معماست.” این تکنیک به معنای استفاده از استراتژی های جدید و حذف استراتژی های “غیرمولد” است که تقریباً در همه سازمانها، استفاده میشود. اما آنچه اکثر مدیران نمیدانند، ریشه ها و تصورات غلط این استراتژی خاص است.
مقالات مرتبط:
تئوری تناسب شغلی
تئوری تناسب شغلی(Personality–job fit theory)، یا “تناسب شغل و شاغل”، موضوعی است که “ایجاد” آن نیازمند انجام فرایندهای علمی و عملی قبلی است و “اجرای” آن موجب بوجود آمدن شرایط مثبت و ویژه “فردی” و “سازمانی”، خواهد شد. مطابق این تئوری هر فردی باید “دانایی”، “توانایی”، مهارت” و “عشق” به جایگاهی که درآن کار می کند را داشته باشد در غیراینصورت فرد با شغل مورد نظر نامتناسب است.
مقالات مرتبط:
تئوری تناسب شغلی چیست؟
تئوری دایناسور
تئوری دایناسور یکی از استراتژی ها در دنیای مدیریت است که براساس استراتژی”بقا”، و تغییر برنامه ریزی است. با توجه به اینکه لزوم بقا، “سازگاری” با محیط است. تنها موجودات و سازمانهای “سازگار”، زنده خواهند ماند و مابقی، نابود خواهند شد. تئوری دایناسور مثالی است از دایناسورها که توان سازگاری و تغییر نداشتن و نابود شدند.
مقالات مرتبط:
تئوری فیل جنگی
تئوری فیل جنگی، اشاره به افسانه فیلی جنگی دارد که بعد از مدتی پیر شده و دست از جنگ برداشته و در بازنشستگی در گل فرو می رود و با نواختن طبل جنگی خود بیرون میآید. این تئوری براهمیت انگیزه اشاره دارد که نیروی محرکه آدمی است.
شدند.
مقالات مرتبط: